× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Μουτζουρης και Χριστόφας έχουν οδηγό την αντιλαϊκή πολιτική»

Δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συνεργασία του συνδυασμού του Περιφερειάρχη με τον συνδυασμό του ΚΙΝ.ΑΛ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/9/2020

«Μουτζουρης και Χριστόφας έχουν οδηγό την αντιλαϊκή πολιτική»

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Βόρειο Αιγαίο με επικεφαλής την Αγλαϊα Κυρίτση και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ασκούν κριτική στον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη αλλά και στον επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε στο Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτη Χριστόφα για την συνεργασία των δυο παρατάξεων που ανακοινώθηκε προ ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η παρέμβαση των περιφερειακών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει ως εξής:

«Δεν μας εξέπληξε η ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη με το συνδυασμό που στήριξε το ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Π. Χριστόφα. Αυτοί οι δυο συνδυασμοί όπως επίσης και οι άλλοι δυο, αυτός που στήριξε επίσημα η ΝΔ και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχαν ούτε έχουν ουσιαστικές διαφορές στο κρίσιμο ζήτημα που αφορά το ρόλο και την κατεύθυνση της πολιτικής της περιφερειακή αρχής. Κοινός οδηγό τους είναι οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ με πρώτη προτεραιότητα τη διευκόλυνση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Οι νησιώτες του Β. Αιγαίου δεν πρέπει να περιμένουν ότι κάτι ουσιαστικό και προς όφελος τους θα προκύψει από αυτές τις συνεργασίες, που γίνονται ή θα γίνουν, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και επιτροπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την περίοδο που τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται, όπου οι απειλές στο Αιγαίο κλιμακώνονται από την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας με την ενθάρρυνση των συμμάχων της ελληνικής αστικής τάξης των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ, όπου υλοποιείται ο αντιδραστικός σχεδιασμός για μετατροπή των νησιών σε μόνιμες φυλακές προσφύγων και μεταναστών αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη των εργατικών, λαϊκών δυνάμεων για να:

-Προστατευθούν τα δικαιώματα και για να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών.

-Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για τους ανέργους, για όλες τις οικογένειες που δοκιμάζονται και απειλούνται με πλειστηριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Να αποτρέψουν τον επικίνδυνο σχεδιασμό που οδηγεί στη συνδιαχείριση -συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, που προωθούν ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους εταιρειών και να ενισχύσουν την θέσης τους στην περιοχή.

-Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία των κατοίκων των νησιών από την εξάπλωση του κορονοϊού, των μαθητών και εκπαιδευτικών, των εργαζομένων.

-Να κλείσουν όλα τα hot spots, να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Να γίνουν τα αναγκαία έργα και υποδομές για την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της περιουσίας των νησιωτών.

-Να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά.

Εμείς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες μας, μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο και τις επιτροπές του, να αναδεικνύουμε τις λαϊκές διεκδικήσεις και να μαχόμαστε για την ικανοποίησή τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράκληση για τους μαθητές

Την Κυριακή 26 Μαΐου στον ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

17 ‑ 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες KRAVARA ENDURO ΜΤΒ 2024

Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Βασίλη Βουρσούκη, Παναγιώτη Δελημήτρο, Λευτέρη Τιτιρέκη και Δημήτρη Καραντώνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια κάρτα, μια ποια κάρτα; Μια κάρτα Πειραιώς!

Με «υπογραφή» του Εμπορικού Συλλόγου, η προκυμαία Μυτιλήνης φιγουράρει σε κάρτες ΑΤΜ σε μια φωτογραφία αρκετά παλιά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό περίπτερο και περιοδείες από τη Νέα Αριστερά

«Θα διεξάγονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται το κοινό»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Βραβείο Μπότση» στο Στρατή Μπαλάσκα

Το κορυφαίο «ειδικό βραβείο περιφερειακού ρεπορτάζ» απονεμήθηκε σήμερα στο Μυτιληνιό δημοσιογράφο, σε τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψέμα της ΝΔ ότι οι δομές‑ φυλακές προσφύγων θα είναι άδειες»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαίο ατύχημα στον Καρά Τεπέ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί